Nieuwtjes, fotoshoots en meer

Op deze pagina houd ik u op de hoogte van mijn laatste blogs en fotonieuwtjes.
Voor meer informatie kunt u hier contact met mij opnemen.

Augustus 2017

Het gaat goed met de outdoorverhalen! Na afgelopen maand een vierdelige serie gepubliceerd te hebben over Schotland was het gisteren de beurt aan een gastblog op de website van vriendin en mede-outdoorliefhebber Manja Herrebrugh. In dit blog neem ik je mee naar het landgoed Amelisweerd dat aan de rand van Utrecht ligt. Het leuke aan dit blog is dat het voor de meeste van jullie lekker dichtbij en makkelijk te bereiken is. Behalve op de website van Manja is hetzelfde blog ook op mijn eigen website te lezen. Ik beloof dat er hiervan nog meer blogs gaan komen! Binnenkort heb ik een uitje gepland naar Drenthe, houd de website en social media dus goed in de gaten! Voor nu, fijne zomer en geniet van de natuur!

Juli 2017

De zomer is alweer in volle gang, temperaturen van boven de 30C zijn geen uitzondering! Langzaam maar zeker komt ook mijn eigen zomervakantie dichterbij, eindelijk!! Ik kan niet wachten om de tent weer van zolder te halen en naar Scandinavië te vertrekken. Helaas moet ik nog even wachten. Tot die tijd geniet ik nog even na van mijn laatste reis naar Schotland afgelopen april. Inmiddels staan de eerste twee blogs online op mijn website en Outdoorinfo. Hierin neem ik je mee op reis naar vier totaal verschillende gebieden in de Schotse Hooglanden. Deel drie en vier zijn inmiddels ook in de maak en komen binnenkort online! Heb je nog geen vakantieplannen dan kan ik je aanraden mijn blogs te bekijken, behalve Schotland vind je hier nog veel meer andere ideeën voor een actieve vakantie. Dan wil ik via deze weg iedereen alvast een heerlijke, zonnige, actieve en fotogenieke vakantie wensen! Tot snel!

Schotse Hooglander

Mei 2017

Wauw! Dat is lang geleden dat ik voor het laatst iets geschreven heb. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; ik heb het enorm druk gehad op foto-gebied. Zoals je al eerder kon lezen begon ik begin dit jaar met een mentorklas fotografie bij Bart Siebelink, na een half jaar fotograferen zijn de workshopdagen afgerond en komt er binnenkort een tijdschrift uit met foto’s van alle studenten. Hou mijn website en facebook in de gaten voor de release!

Eind maart ben ik samen met Manja Herrebrugh in het Nationaal Park Eifel geweest om hier de outdoor mogelijkheden te verkennen, mijn ervaringen kun je lezen op outdoorinfo.nl.

Daarnaast ben ik twee weken in Schotland geweest waar ik natuurlijk ook de nodige foto’s heb gemaakt, deze staan nog grotendeels RAW op mijn schrijf en ga ik binnenkort verwerken. Aangezien het een zeer afwisselende reis was beloofd het wat te worden!

Ook heb ik weer een aantal blogs geschreven voor onder andere Outdoorinfo en Fotofabriek.nl. Deze kun je vinden onder het kopje Blogs.

Er is genoeg gaande dus en ik heb nog genoeg in de planning. De laatste updates kun je hier en op mijn Facebook pagina vinden!

  • Eifel National Park

Maart 2017

Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste nieuws schreef. Wat gaat de tijd toch snel! Inmiddels is de lente alweer begonnen en staan de krokussen in volle bloei. De afgelopen maanden zijn ook fotografisch voorbij gevlogen! In januari ben ik begonnen met een nieuwe workshop bij natuurfotograaf Bart Siebelink van het centrum voor de natuurfotografie. Een zeer leerzame ervaring waar de nadruk met name op de natuur ligt. Verscheidene foto’s uit mijn portfolio komen inmiddels voort uit deze workshop die tot aankomende zomer duurt. Na afloop van de workshop wordt er een tijdschrift geproduceerd dat te krijgen zal zijn op Blurb. Hierover later meer!

Daarnaast ga ik over twee weken met vriendin en medefotografe Manja Herrebrugh op reportage in de Eifel in Duitsland, we gaan op zoek naar de befaamde wilde krokussen die daar in het voorjaar de bossen en velden geel kleuren. Ook ben ik druk aan het schrijven voor outdoorinfo.nl waar ik met regelmaat een blog publiceer over het outdoorleven in binnen-en buitenland. Er is genoeg gaande dus en nog genoeg in aankomst! Houd mijn website en facebook in de gaten voor de laatste nieuwtjes en geniet van de lente!

December 2016

Deze week kreeg ik het superleuke nieuws dat ik één van de drie eindwinnaars ben in de fotocompetitie van OpPad en SNP. De afgelopen maanden is er iedere maand een aantal foto’s geselecteerd in verschillende categorieën waaruit nu de eindwinnaars gekozen zijn. Ik ben er daar eentje van! In de categorie reisfotografie mag ik de hoofdprijs in ontvangst nemen, een hele eer aangezien mijn hart ook wel in deze categorie ligt.

Verder ben ik de afgelopen tijd druk met het schrijven van reportages voor outdoorinfo.nl, dit vind ik ook erg leuk om te doen en ik hoop dat mijn artikelen in de smaak vallen bij de lezers. Het laatste artikel dat ik geschreven heb gaat over het zuidwesten van Engeland! Nu staan de feestdagen alweer voor de deur en kan ik zeggen dat het een bewogen jaar is geweest. Afstuderen, exposeren, schrijven, er is een hoop gebeurt! Ik hoop dat iedereen nog steeds geniet van mijn werk en dat ik ook de komende jaren nog vaak een ‘wauw’ effect te weeg kan brengen met mijn foto’s. Ik wens iedereen alvast hele fijne kerstdagen en een spetterend 2017!!

Robruer

November 2016

Naast mijn terugkerende blogs op de website outdoorinfo staat er nu ook op de website reisgraag.nl een artikel van mijzelf. Het gaat hierbij om een reportage in Lissabon, op verhalende wijze probeer ik mijn visie op deze wereldstad te geven. Laat je verassen en neem een kijkje! Voor mij was dit verhaal een test om te zien of ik ook zonder foto’s een beeldend verhaal kon maken, ik hoop dan ook dat je, ondanks het gebrek aan goede foto’s, wel een leuk en goed beeld krijgt van deze stad.

praca_do_comercio

November 2016

Na de fotoboeken drukservice van Saal Digital  getest te hebben een paar maanden geleden, kreeg ik nu de kans om hun muurdecoratie te testen. Mijn review hiervan is hier te vinden.

November 2016

Mijn passies voor fotografie en reisverhalen hebben zich over het internet verspreid! Vanaf heden zal ik regelmatig een artikel schrijven voor de outdoor website outdoorinfo.nl. Mijn eerste reportage is hier ook al te lezen. Superleuk om op deze manier mijn verhalen te kunnen delen met de rest van Nederland. Ik wens iedereen veel plezier met lezen en zal op mijn website laten weten als er weer een nieuw verhaal te lezen is!

Kano door Zweden

Oktober 2016

Zoals ik al eerder feestelijk heb medegedeeld staat er ook deze maand weer een foto van mij in de Op Pad en SNP magazine. Erg leuk en ook heel spannend of ik komende maand als een van de drie eindwinnaars uitgekozen ga worden. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn!

Daarnaast ben ik afgelopen maand erg druk geweest met het verwerken van alle foto’s die ik tijdens mijn laatste reis naar zweden heb gemaakt, een hele klus aangezien ik moest kiezen uit meer dan 1000 foto’s! Maar het is gelukt! De selectie is gemaakt en de foto’s zijn stuk voor stuk bewerkt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er zeer tevreden over ben, volgens mij geven de foto’s een heel mooi en divers beeld van het zuiden van Zweden. Op mijn Facebook heb ik er al een aantal gepost, binnenkort volgen er daar meer! Natuurlijk komen de mooiste landschappen ook op mijn website en zullen er een aantal in mijn WADM winkel te koop zijn. Benieuwd wat jullie van mijn foto’s vinden!

OpPad

September 2016

Gisteren was er voor de tweede keer leuk nieuws van OpPad en SNP. Voor de tweede opvolgende keer is er een foto van mij genomineerd in de categorie “reisfotografie” in de outdoor fotoverkiezing 2016. Ontzettend leuk nieuws! Aan het eind van dit jaar zal er uit 4 foto’s een winnaar gekozen worden die een mooie reischeque wint. Op 8 oktober 2016 zal mijn foto gepubliceerd worden in zowel de OpPad als SNP magazine.

Robruer

Juli 2016

De expositie in het Weefhuis in Zaandijk zit er weer op! Het was een zeer geslaagd weekend. Omdat ik nog niet eerder in het Weefhuis was geweest was het een gok waar we terecht gingen komen. Ik was dan ook plezierig verrast toen ik het Weefhuis voor de eerste keer zag. Wat een prachtig gebouw is het! Daarbij lag het ook nog eens midden op de Zaanse Schans, wat helemaal fantastisch was. Na een volle middag en avond inrichten was de expositie zaterdag klaar voor de opening. Ik denk dat we het achteraf gezien een succes mogen noemen, het is niet vaak stil geweest en de reacties waren onverdeeld positief! Ik moet ook wel al mijn mede-exposanten bedanken voor het harde werk dat zij geleverd hebben en de prachtige werken die er hingen. Het was een succes en voor herhaling vatbaar!

Juni 2016

Recent mocht ik van Saal Digitaal hun fotoboeken service uitproberen in ruil voor een review. Lees hier mijn review.

Mei 2016

Binnenkort is het zover! Ik ga na vier jaar fotografie opleiding bij Statief afstuderen! Na vier jaar leuke, mooie, lasitge, vervelende en bijzondere opdrachten mag ik mijzelf fotograaf noemen. Om dit heugelijk feit te vieren heb ik op 2 en 3 juli een expositie geregeld in het Weefhuis in Zaanstad. Tijdens deze expositie zal ik samen met nog tien fotografen werk presenteren. Het wordt een zeer afwisselende en bijzondere expositie met portretten, landschappen, abstract en impressionistisch werk. Voor ieder wat wils dus! Binnenkort meer nieuws!

Robruer

Maart 2016

Inmiddels is de winter alweer bijna voorbij en komt de lente eraan. De knoppen in de bomen staan op knappen en de tuin wordt gesierd door krokussen en narcissen. Mijn winterproject van dit jaar zit er nu dan ook echt op. Vorige week ben ik voor de laatste keer wezen fotograferen met een valkenier en heb in een prachtig voorjaarszonnetje de missende foto’s kunnen maken. Om u een kijkje te geven in wat ik deze winter allemaal gezien heb, heb ik een aparte pagina gemaakt met een overzicht van foto’s van de valkeniers die ik mocht vergezellen tijdens de jacht. Deze foto’s vind u hier.

Daarnaast heb ik ook een verslag geschreven hoe een dag op jacht met een valkenier eruit ziet, wat gebeurt er allemaal, hoe werkt het en wat speelt er allemaal bij het vangen van een konijn. Dit geeft een bijzonder kijkje in een wereld die voor veel mensen onbekend en onbemind is, hopelijk lukt het mij om het beeld van de jacht met vogels te veranderen en u te laten zien dat het een bijzonder ambacht is en niet voor niets onderdeel van ons Unesco Erfgoed. Het verslag kunt u hier lezen.

Februari 2016

Een nieuw jaar vol met nieuwe ideeën. Zoals ik al eerder vertelde ben ik langzaam bezig mijn hele fotografie carrière vorm te geven. Vorig jaar ben ik begonnen met een cursus journalistiek schrijven om op deze manier meer beeld en tekst te kunnen leveren en heb ik mijn fotoshoot gedeelte grotendeels afgestoten. Op dit moment concentreer ik mij alleen nog op het maken en gepubliceerd krijgen van reportages en op eigen werk.

Afgelopen winter ben ik zoals al eerder te zien was op mijn site begonnen met het volgen van valkeniers binnen Nederland. Dit betekende in weer en wind mee op jacht en proberen dit zo mooi en bijzonder mogelijk vast te leggen op beeld. Inmiddels is het jachtseizoen voor de valkeniers afgelopen en begint voor mij het uitzoeken en schrijven. Daarnaast ben ik gevraagd binnenkort langs te komen in het valkeniersmuseum in Valkenswaard om daar misschien wat foto’s te exposeren en worden er een aantal van mijn foto’s gebruikt om de website van de valkeniersvereniging te vernieuwen. Superleuk! Omdat het mij zo goed beviel en ik nog lang niet klaar ben met de valkeniers heb ik besloten volgens jachtseizoen weer mee te gaan waarbij ik op jacht ga naar de mooiste foto!

Vorig jaar zomer ben ik ook begonnen met het fotograferen van de kleine dingetjes in de natuur, kleine sprookjes en bijzondere landschapjes die de meeste mensen niet meteen opvallen als ze door het bos of over de hei lopen. Dit is eigenlijk zonder doel begonnen en bestond gewoon uit het vastleggen wat mij opviel tijdens de vele wandelingen met mijn hond Sam. Al jaren loop ik ongeveer hetzelfde rondje en toch voelt het steeds anders, het licht, de kleuren, de geluiden en dieren, alles verandert met de seizoenen. Daarom wilde ik dit op een bepaalde manier documenteren om zo een bijzonder overzicht te krijgen van de seizoenen en kleuren in de natuur. Hoe mooi de kleine dingen kunnen zijn, nieuwe blaadjes aan de bomen of juist het verkleurden herfstblad, paddenstoelen in de herfst en zomerbloemen en tarwevelden in de zomer. inmiddels heb ik redelijk wat foto’s verzameld en probeer ik ze stuk voor stuk een sprookje te laten zijn. Binnenkort hierover meer op mijn website, maar hiernaast alvast wat voorbeelden.

Een hoop ideeën en toekomstplannen dus! Hopelijk binnenkort meer nieuws over vorderingen in mijn projecten!

fotoshoot Ingrid

Januari 2016

Het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken en het lijkt wel of het sindsdien niet meer gestopt is met regenen. Dit blog schrijf ik dan ook met uitzicht op een regenachtige tuin waar de plassen steeds groter worden, maar waar ook de vogels in grote mate aanwezig zijn rondom alle vogelbollen nu de planten eindelijk aan hun winterslaap zijn begonnen.

Eind 2015 heb ik op de valreep nog een leuke fotoshoot gedaan in Eindhoven. Dit keer was het een zwangerschaps/ kindershoot in de buitenlucht. Gelukkig regende het niet die dag hoewel ook de zon zich niet echt liet zien. Ondanks dit was het een superleuke shoot en zijn de foto’s gelukt!

Met de feestdagen heb ik zelf een kleine fotostop ingelast en de camera niet aangeraakt, maar nu is het weer tijd om te beginnen met fotograferen! Komend weekend ga ik weer de hele dag mee op jacht en met de voorspelling van sneeuw hoop ik dat dit sfeervolle winterse foto’s gaat opleveren. Volgende keer meer hierover!

Verder staat er nog een hoop op de planning dit jaar, in juli komt er weer een expositie aan en voor de zomer hoop ik ook mijn vierjarige opleiding bij Statief met succes te kunnen afronden. Drukke tijden dus! Ik hoop iedereen dan ook regelmatig te kunnen verassen met nieuwe en bijzondere foto’s! Natuurlijk wil ik ook iedereen bedanken die het afgelopen jaar mijn blog heeft gelezen en mijn foto’s heeft geliked, superleuk!

December 2015

Na een weekje lekker uitwaaien op de Canarische eilanden ben ik afgelopen week weer hard aan het fotograferen gegaan. Drie dagen achter elkaar ben ik mee op jacht geweest voor mijn valkeniers project. Drie totaal verschillende dagen op drie verschillende plekken in Nederland en alle drie waren ze op hun eigen manier mooi en bijzonder om te fotograferen.

Gaandeweg begin ik routine te krijgen in het vastleggen van de jachtdagen. De manier waarop de vogel jaagt, hoe de fretten uit de konijnenholen gluren en de honden enthousiast door het gras rennen, het begint steeds meer herkenbaar te worden en makkelijker voor mij om de mooie momenten te fotografen. Hoewel een havik die met meer dan 50 km/uur voorbij vliegt nog steeds niet makkelijk bij te houden is! Binnenkort hopelijk meer!

Oktober 2015

We gaan het roer helemaal omgooien! Na een lekker lange vakantie in Noorwegen (de foto’s komen binnenkort!) en een motiverende les bij Statief, mijn fotografie opleiding, heb ik besloten een aantal dingen de gaan veranderen in mijn fotografie carrière.

Ten eerste schaf ik de fotoshoots binnen af. Vanaf nu bestempel ik mijzelf als buitenfotograaf. Niets is leuker dan lekker in de buitenlucht bezig zijn, of dit nu voor een reportage over een wandelgebied is of om een stel enthousiaste kinderen te fotograferen. Buiten geeft mij de boost die ik nodig heb om extra mooie foto’s te schieten.

Daarnaast verleg ik mijn werkgebied van alleen kinderen en honden naar kinder-en zwangerschapsfotografie en huisdieren in het algemeen. Honden, paarden, koeien, alles kan op het huisdierengebied.

Deze omslag naar buitenfotografie betekent echter niet dat mijn studio de deur uitgaat. Naast het fotograferen van “buiten” ben ik ook begonnen met het creëren van ” buiten”. Kleine sprookjes van foto’s en tekeningen gemaakt voor kinderen. Iets heel nieuws en uitdagend om mee bezig te zijn!

Als laatste ben ik nog steeds bezig met het uitbreiden van mijn reportage en landschapsfotografie CV. Langzaam begint hier een beetje snelheid in te komen, de publicaties in tijdschriften en op 1x en een reportage in het voorjaar van 2016 in de Hike & Trekking hebben mij de motivatie gegeven hier hard aan door te werken. Naast mijn fotocursus volg ik daarom ook een cursus journalistiek schrijven en wil ik volgend jaar een bedrijfje opstarten.

Een hoop veranderingen en nieuws dus, mochten jullie vragen of opmerkingen hebben dan ben ik altijd te bereiken via contact!

OneFrame Photography

Augustus 2015

Het is gelukt! Weer een voorruitgangetje in mijn carrière, het is met gelukt om met twee foto’s een spread over twee pagina’s te krijgen in het blad Fotografie! Superleuk en het geeft weer een hoop motivatie om nieuwe foto’s te maken en projecten te starten.

Augustus 2015

Het is alweer even geleden sinds mijn laatste post. Dit wil echter niet zeggen dat er niets gebeurd is in fotografie land! Het is me gelukt om voor het eerst een reportage te slijten aan een magazine. Het gaat hierbij om een reportage over de Lofoten die begin volgend jaar zal verschijnen in de Hike & Trekking. Daarnaast komen er volgende maand een aantal foto’s van mij in de Etalge in het tijdschrift Fotografie. Ook een enorme eer! Als laatste ga ik weer exposeren, over een aantal maanden zal mijn Spitsbergen serie voor ongeveer 3 maanden te zien zijn op mijn werk op Schiphol. De foto’s zullen hier zichtbaar voor iedereen hangen en hopelijk een hoop positieve aandacht opleveren! Spannende en mooie tijden dus.

Dan begint ook over een klein maandje het laatste jaar van mijn opleiding weer met een hoop spannende opdrachten in het vooruitzicht! In de winter ga ik meelopen met valkeniers voor een uitgebreide reportage en tegen het eind van het schooljaar zal er wederom een expositie komen! Thema en locatie zijn vooralsnog onbekend. Ook weer een hoop om naar uit te kijken dus.

Als laatste is er van mij inmiddels één foto gepubliceerd op de vooraanstaande website www.1x.com. Deze website promoot en verkoopt foto’s. Aangezien er zeer grote fotografen hier hun werk promoten ben ik best trots hier tussen te mogen staan.

Houd mijn website en facebook in de gaten voor updates.

Lofoten
Linde fotoshoot

Juni 2015

Als bedankje voor het vormgeven van het boek “ERUIT” dat ik samen met Manja Herrebrugh gemaakt heb afgelopen jaar, hebben we een hele leuke fotoshoot gedaan bij onze vormgeefster Linde Buitelaar. Ondanks dat de oudste dochter ziek was is was het wel erg leuk en werd ze gelukkig naarmate de fotoshoot vorderde steeds een beetje minder ziek.

Mei 2015

De expositie zit er weer op. Het was een groot succes! Drie dagen lang hebben ik samen met Gerda en Josta van Bockxmeer ons werk kunnen laten zien aan ongeveer 1000 geïnteresseerden. Nog nooit is het zo druk geweest tijdens de Open Atelier Dagen. De reacties waren onverdeeld positief en het is ontzettend leuk om te horen hoe Spitsbergen tot ieders verbeelding spreekt. Ook het contact met de andere kunstenaars was gezellig en inspirerend, erg leuk om te zien wat anderen maken.

Dit smaakt in ieder geval zeker naar meer! Hou mijn website in de gaten voor nieuwe exposities!

Mei 2015

Naast de voorbereidingen voor mijn expositie die volgende week begint ben ik de afgelopen weken ook druk geweest met het maken van productfoto’s voor een website voor een wijnhandelaar. De foto’s zijn gemaakt in het thema high speed fotografie en zijn eenvoudig en feestelijk. Weer een keer iets heel anders maar niet minder leuk!

Daarnaast ben ik ook druk met het afmaken van mijn laatste opdrachten voor mijn fotografieopleiding bij Statief. Een van de opdrachten die ik inlever zijn persoonlijke impressies van het Noorse landschap op de Lofoten in noord Noorwegen. Deze foto’s stralen naast rust ook kracht uit, ze zijn gemaakt in een storm met windkracht 10 dus de kracht was ook tijdens het maken van de foto’s voelbaar!

April 2015

Het zijn drukke tijden. Na een fantastische vakantie op de Lofoten met honderden foto’s om te verwerken ben ik bezig met meerdere projecten. Een klein tipje van de sluier: ik ga me weer bezig houden met productfotografie! Niet van stilstaande producten maar met een hoop kleur en beweging. De wijnglazen zijn gevuld en het glazen aquarium staat klaar…..

Daarnaast is er natuurlijk ook altijd tijd voor een leuke fotoshoot. Dit keer een superleuke fotoshoot tussen de koeien en fruitboomgaarden!

Maart 2015

Het is een drukke en spannende tijd geweest in mijn fotografiewereldje en daarom is het weer tijd voor een kleine update. Vorige week ben ik thuis gekomen van een prachtige reis door de Noorse Lofoten, wat een paradijs voor fotografen! Je krijgt hier alle seizoenen in één dag en dat met het altijd aanwezige prachtige licht dat je hebt op 68 graden noord. In 8 dagen tijd heb ik storm, regen, sneeuw en zon gezien. Het enige wat ontbrak was helaas het noorderlicht, dit liet zich alleen zien als het of bewolkt of 2 uur ’s nachts was. Volgende keer beter! Wel heb ik prachtige wandelingen kunnen maken waarbij de mooiste uitzichten voorbij kwamen en de storm die er 2 dagen lang geraasd heeft gaf ook een kans om mooie foto’s te maken. Op dit moment ben ik druk bezig al mijn foto’s te verwerken maar hierbij alvast een klein voorproefje.

Ook is het boek waar Manja en ik sinds oktober mee bezig zijn geweest klaar en geleverd door de drukker, wat was het spannend om te moeten wachten op het moment dat je het dan eindelijke in je handen kan houden! Maar gelukkig was het allemaal de moeite waard en is het een prachtig boek geworden!

Als laatste zijn ook bijna al mijn expostitiefoto’s klaar, helaas waren er twee niet goed afgedrukt de eerste keer en moeten die nog een keer opnieuw, maar degene die ik nu in huis heb zijn prachtig geworden, van simpele foto’s is er door middel van mooi papier een passe-partout  en een houten lijst een echt kunstwerk uit gekomen!

Ik wil dan ook iedereen uitnodigen om te komen kijken naar de expositie die ik samen met Gerda van Bockxmeer hou te komen bezoeken tijdens de pinksterdagen (23 t/m 25 mei) in Amsterdam tijdens de Open Atelier Route Westelijke Eilanden. Klik hier voor de wandelroute en het adres waar ik zal exposeren.

Verlaten - Spitsbergen

Februari 2015

Het is eindelijk zover! De eerste officiële aankondiging voor mijn eerste expositie. Tijdens Pinksteren (23 t/m 25 mei 2015) zal ik samen met Gerda van Bockxmeer een aantal kunstwerken laten zien met als thema Spitsbergen. Ik zal natuurlijk exposeren met foto’s die de rust, leegte en eenzaamheid van Spitsbergen weergeven en Gerda laat kunstwerken zien die het natuurlijke weergeven.

We zullen tijdens de open galerie route exposeren in het gebouw van De nieuwe collectie, Keerpunt 10
1013 DK Amsterdam. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om ons werk te komen bekijken! Voor meer informatie over de route kun je kijken op: http://www.oawe.nl/.

Februari 2015

Afgelopen weekend heb ik weer een leuke fotoshoot gedaan. Dit keer met een familie van 6 volwassenen en 4 kinderen, een lekker grote groep dus! Maar het was één groot feest, er werd gelachen, gerend, gesprongen en geravot. Het plezier spat er dan ook vanaf op de foto’s.

compilatie
Joker
In de verte

Januari 2015

Het is al eventjes stil geweest op mijn website en facebookpagina. De feestdagen zijn weer voorbij en het is weer tijd om aan het fotograferen te gaan. De afgelopen weken ben ik druk geweest met een aantal verschillende projecten. Voor mijn opleiding bij Statief moet ik een aantal opdrachten doen waar ik momenteel erg druk mee ben. Ik ben onder andere bezig om een foto na te maken uit de film “The Dark Knight” (zie hiernaast voor een klein voorproefje) en ik ben samen met een medestudent bezig een boek te maken over buitenactiviteiten (zie voorbeeldfoto), super leuk om te doen en iets waar we ons helemaal in kunnen uitleven!
Ook is het project voor de expositie van foto’s en schilderijen uit Spitsbergen nog steeds lopende en hopen we binnen een paar maanden te gaan exposeren.
Als laatste staan er ook nog een paar fotoshoots op de planning! Druk bezig dus! Houd mijn website en facebookpagina in de gaten voor de laatste updates!

December 2014

Via mijn webwinkel bij Werk aan de muur heb ik mijn eerste foto verkocht. Binnenkort heeft er dus iemand een echte Marloes van Pareren aan de muur hangen!

December 2014

Een heuse gezinsfotoshoot van een echt Amsterdams gezinnetje. De kinderen hadden in het begin niet zoveel zin in een fotoshoot, maar nadat ze meegeholpen hadden met het opzetten van de studio en al hun attributen voor de foto’s verzameld hadden en hun mooiste kleren uitgezocht waren konden ze toch niet meer wachten om voor het doek te gaan staan. Af en toe moest er even een pauze ingelast worden om ze weer op adem te laten komen, zo enthousiast waren ze aan het spelen en model zijn! Na een kleine 1,5 uur hadden we dan ook een hele verzameling aan de meest prachtige foto’s van dit gelukkige gezinnetje!

Oktober 2014.

Weer een superleuke fotoshoot gedaan! Deze keer was het een zwangerschapsshoot bij de hoogzwangere Bonny, haar vriend Bart en hun 2 honden Cujo en Missy. Gelukkig was het een prachtige herfstdag en was het park waar de fotoshoot plaats vond nog in volle herfstglorie.
De honden werkte heerlijk mee en alles ging zoals gepland. Bonny en Bart straalde als een nieuw verliefd stelletje en van iedere foto spatte de liefde voor elkaar, de honden en het ongeboren kindje af!

Vertederend

Oktober 2014

Weer een geweldige fotoshoot met 3 heerlijke kinderen. Dit keer had ik samen met een medestudent van mijn foto-opleiding bij Statief een studio gehuurd waar we geprobeerd hebben om om herfstsfeer te creëren in de foto’s en ze net iets anders te maken dan je meestal ziet op kinderfoto’s. Ondanks het late uur werkte de kinderen voorbeeldig mee en het resultaat mag er dan ook wezen!

Oktober 2014

Vandaag wilde ik eens iets anders proberen, een fotoshoot met een prachtig meisje en haar vastleggen als een ware Rembrandt!
Mijn inspiratie voor deze fotoshoot kwam van de Australische fotograaf Bill Gekas. Mijn modelletje was een waar supermodel! Ze wist precies wat ze moest doen en dit resulteerde in prachtige foto’s!

Herfst