Eifelsteig in foto’s

Eifelsteig

Ik kijk omhoog. Tientallen meters boven me lichten de contouren van beukenbladeren frisgroen op in de ochtendzon. Moeizaam dringen er een paar zonnestralen door het dichte bladerdak die lichtvlekjes op het smalle pad vormen waar mede-reporter Manja Herrebrugh en ik de hoogtemeters van de Duitse Eifelsteig bedwingen. Met brandende kuiten en droge keel klimmen we gestaag door het bos naar boven, steeds hoger en hoger. Met aan het einde van de klim de belofte van fris water en een adembenemend uitzicht over de Eifel.

Aan de hand van foto’s neem ik je mee langs oude dorpjes, kastelen, dichtbegroeide bossen en laat je de mooiste uitzichtpunten zien. De route die wij gelopen hebben loopt van Gerolstein naar Manderscheid.

De Eifelsteig is een 313 km lange wandelroute van het Duitse Aken naar Trier. Bereid jezelf voor op een tocht door de geschiedenis van de aarde. Wandel over hoge kalkstenen kliffen, langs diepe vulkaankraters en door eeuwenoude bossen. De route is zeer goed aangegeven en onderweg zijn er talloze bijzondere plekken om te overnachten of te genieten van de Duitse keuken. Meer informatie is te vinden op de website van Top Trails of Germany.

Meer lezen? Bekijk dan de reportages die Manja en ik geschreven hebben op Mountainreporters en Outdoordichtbij. Hier vind je ook alle tips en websites die je nodig hebt om zelf te gaan wandelen in de Eifel. Veel plezier!